hmm ciekawych rzeczy tutaj sie dowiaduje, ale skorzystam z porad kolegów i zobacze to cudo... :szeroki_usmiech
Dziwne dżwięki...
Zwiń
X
-
Dziwne dżwięki...
Mimo iż być może jestem "nieproszonym" gościem to mimo wszystko proszę o pomoc. Jestem szczęśliwym użytkownikiem "starszej siostry"-Superba 130PD. Serducho chipowane w Niemczech przez dealera. Wszystko jest ok ale... No właśnie. Przy obrotach 1800-2000 słychać 2-3 razy dziwne "bzzzzz"(pedał w podłodze) jak rówież w czasie gdy w tym zakresie gwałtownie odpuścimy. Na IV biegu w tym zakresie dają się odczuć wibracje( Na niższych nie, bo szybko przechodzi). Co może być przyczyną? Za wszelkie sugestie będę dozgonnie wdzięczny!
Wcześniej użytkowałem dwie Oktawki (90 i 110 seryjne). 180kkm i 260kkm beż żadnych problemów z wyjątkiem standardu-przepływomierze co 80kkm i stąd mój wybór był prosty-Superb.
Jeszcze raz dzięki za jakąkolwiek pomoc!
Super stronka, szkoda, że nie trafiłem na nią wcześniej!
Pozdrawiam.
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Re: Dziwne dżwięki...
Zamieszczone przez korkirNa IV biegu w tym zakresie dają się odczuć wibracje( Na niższych nie, bo szybko przechodzi). Co może być przyczyną?
Komentarz
-
Re: Dziwne dżwięki...
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez korkirNa IV biegu w tym zakresie dają się odczuć wibracje( Na niższych nie, bo szybko przechodzi). Co może być przyczyną?
Generalnie staram się unikać wciskania do podłogi ale czasami trzeba.
Bardziej mnie niepokoją te "bzyczenia"-tak jakby coś się przestawiało. Nie wiem czy tak jest od początku bo auto odbierała moja lepsza połowa. Ja wsiadłem po przebiegu ok 5kkm i już było... Niemniej jednak teraz jest 30kkm i nie nasila się, jest beż zmian więc może tak było od razu.
Komentarz
-
-
Drgania pochodza od koła zamachowego, a przyczynależy po stronie wysokiego Nm
u mnie też tak było czasami gdy się zapędziłem i np. na 6 dodawałem gazu przy 1600 obrotach (na pierwszym sofcie) - później przeszło ,na drugim virusie już nie miałem takich nieprzyjemności
Komentarz
-
Komentarz